Besök av samen Veronica!

veronica same

Idag fick vi finbesök av samen Veronica. Hon kommer från samebyn Malå. Eleverna hade förberett frågor som de sedan fick ställa till Veronica. Vi fick lära oss massor! Bland annat fick vi lära oss några vanliga samiska fraser,  vi fick veta allt om Veronicas två kolter, om hur man märker en ren och om  hur det känns att sova i en kåta. Vi fick också veta att Veronica har sexton renar, att hennes favoriträtt är blodpalt med rentunga och att man faktiskt kan prata i mobiltelefon också på fjället. Det var ett jättelyckat besök och eleverna ställde så himla många bra frågor! Kul!

Annonser

5 reaktioner på ”Besök av samen Veronica!

  1. Margareta Andersson

    Hej igen ! Jag måste bara säga att ni är jätteduktiga ! Spännande att få besök av en äkta same som kunde berätta om hur det verkligen är att bo i en lappkåta o märka renar ! Jag läser eran blogg varje dag så jag får verkligen lära mig mycket spännande saker från er !

  2. Malin Elsas mamma

    Hej allihopa! Jätte kul att ni fick besök idag av en riktig same. Det är inte alla som får äran att få ett sådan fint besök! Hoppas att ni fick svar på era frågor. 🙂 ❤

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s