Resultatet!

Veckan som har gått har varit väldigt intensiv, kreativ och spännande! Eftermiddagen i Skogås centrum var fantastiskt rolig. ALLA hjälptes åt och resultatet blev otroligt fint, över 3000 kronor på bara några timmar. Uppfinningsrikedomen har varit fenomenal. Hemma har det pantats burkar, sålts muffins, utförts arbetsuppgifter och sålts Rädda barnen-broscher för att tjäna pengar.

I skolan har eleverna förverkligat många av sina idéer. Klassrummets bord blev ett rullande café. Man fixade mjölk och Oboy från matsalen och sålde detta till andra lärare och elever. Lärarrummets termos fylldes med kaffe som såldes till andra lärare. Tepåsar hämtades från matsalen, en vattenkokare lånades från hemkunskapen och så var teförsäljningen i full gång. Igår sålde Elsas hembakade kladdkaka slut men intresset för fikabröd var fortfarande stort. Därför investerades en del av de intjänade pengarna i nya billiga kakor från Ica som sedan såldes vidare till ett dyrare pris. Adriana började rita teckningar som hon sedan gick runt och sålde i skolan.

Det fanns några idéer som vi inte hann förverkliga på grund av tidspressen. Adriana ville till exempel ringa Ingvar Kamprad och engagera honom. Vi funderade också på att koppla in ett större företag som kunde ge oss en skjuts i insamlingen. Dessvärre gick tiden för fort!

Nu är insamlingsveckan slut och vi kan med stolthet konstatera att vi fick in hela 12000 kronor! Målet från början var 3000, sedan höjdes det till 5000 och efter sju dagar slutade vi på 12000 kronor. All heder åt 6B!

Vi har räknat ut att 20 familjer, tack vare 6B, nu kan få ett så kallat matpaket av Rädda barnen. Ett sådant matpaket innehåller tält, sovmattor, lampa, vattenkylare och saker som behövs för att laga mat.

Strålande 6b! Ni klarar allt!

Annonser

En reaktion på ”Resultatet!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s