Slutet av en lång kamp och början på något nytt

Efter nästan ett år av outtröttlig och ihärdig kamp kan vi plötsligt konstatera att ni lyckades. Det blir en till säsong av Geografens testamente! Det känns fortfarande svårt att ta in hur mycket ni har åstadkommit det senaste året. Det handlar förstås om allt ni har varit med om, alla tidningar som har skrivit om er, alla gånger ni har varit med i tv, podden ni spelade in, debattartiklarna, insändarna, radio P4, flygbladen som ni sparade pengar till, designade och skickade iväg, alla kändisar som har hakat på kampen, alla skolor ni lyckades engagera, filmteamet som var här, föredragen ni har hållit och debatten ni hade med UR.

Men bakom allt det där finns så mycket mer. Bakom allt det där ligger fruktansvärt hårt arbete och en så imponerande gnista. Ni har jobbat så fokuserat och ni har jobbat tillsammans. När 48 människor jobbar envist mot samma mål blir det väldigt mäktigt och det är precis det ni har gjort. Bångstyrigt och envist har ni stångat er fram. Ibland har det varit lätt, ibland har det varit svårt. Ofta har ni fått komma på nya strategier och nya vägar för att nå dit ni vill. Ofta har ni fått utmana er själva att göra  saker som ni kanske inte trodde att ni kunde.

Alla har jobbat tillsammans och gjort det just den har varit bäst på. Ni har peppat varandra vid motgångar men också unnat varandra framgång. Alla har varit bra på något och era olikheter har hjälpt kampen framåt! Jag  kan inte låta bli att tänka på att vi vuxna nog har ganska mycket att lära oss av er och ert sätt att jobba.

Ni har omfamnat vår demokratiska process och verkligen visat hur värdigt och klokt man kan utnyttja sina demokratiska rättigheter. I tider som dessa känns det som en tröst att veta att ni tolvåringar har koll på läget och att ni vet förutsättningarna för att leva i ett fritt och öppet samhälle.

Hatten av för er, mina kloka duktiga elever! Jag är obeskrivligt stolt.

 

Inslaget från Gomorron Sverige:

http://www.svt.se/nyheter/elevernas-gladjebesked-tv-serien-fortsatter

Inslaget från Lilla Aktuellt:

http://www.svtplay.se/video/4804210/lilla-aktuellt/lilla-aktuellt-avsnitt-54

Annonser

2 reaktioner på ”Slutet av en lång kamp och början på något nytt

 1. Malin

  Hej allihopa ‘
  Förstår att era känslor just nu är som en torktumlare ..
  Härligt med ett slut och dessutom ett positivt slut men kanske också en saknad.
  Vad ska vi göra nu ? Den här kampen har handlat om så mycket mer en ett tv-program. Ni har växt i mångas ögon och blivit så omtyckta för att Ni är just NI.
  Fantastiska människor med mycket bra åsikter och kämparglöd.
  Tack till dig Maria för att du har låtit dem vara fantastiska och starka människor. Du har stöttat dem i allt på denna resa.
  Njut av segern och stort grattis 👊👊

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s