Hembrev

Hej alla föräldrar,

Nu är det bara två veckor kvar innan julavslutning men vi har absolut inte slagit av på takten. Våra lektioner i svenska och so är helt underbara just nu. Klassrummet är numera en tidningsredaktion som genomsyras av samarbete  och kreativitet. Under dagens lektion var alla elever sysselsatta med olika saker, såsom att sälja kakor, skriva skyltar, häfta tidningar, skriva brev och skicka tidningar till andra skolor samt skriva texter. Alla hjälper varandra och alla bidrar på sitt sätt för ett gemensamt mål. Flera elever har påpekat att det inte alls känns som att vi har lektion men sanningen är att eleverna lär sig massor. Det märker jag inte minst nu när jag sitter och gör bedömningar inför betygen. Kort sagt är det livliga dagar, fyllda av engagemang och kämparglöd! Fantastiskt! Insamlingen till Röda korset är uppe i 2790 kronor (och då är inte ens alla pengarna i bössorna inräknade!)!

Igår fick vi besök av Henrik från Geografens testamente. Han frågade oss om vi ville bli Geografens testamentes barnredaktion. Självklart svarade 6B ja utan att tveka. Vår facebook-sida kommer nu att vara ansiktet utåt från inspelningarna. Vi kommer att ställa frågor till tittarna och se till att svaren når manusförfattarna. Vi kommer också förmedla bilder från inspelningarna och uppdatera alla fans om hur det går i arbetet med säsong 3. Ett hedervärt arbete!

Denna vecka har 6B också avklarat sitt sista muntliga nationella prov. Nästa vecka är vanlig vecka men sista veckan innan jullovet kommer vi att arbeta schemabrytande. Vi kommer att börja 08.00 och sluta 14.00 varje dag den veckan, förutom på avslutningsdagen. Jag återkommer med vilka tider som gäller på avslutningen den 18 december.

Jag har också glädjen att meddela att vi på måndag får en ny kompis i klassen! Han heter Malak och kommer från och med nu att tillhöra 6B!

Annars är det följande som gäller nästa vecka:

Måndag: Vår nya klasskompis Malak börjar hos oss.

Tisdag: Vi ägnar eftermiddagen åt att sälja våra tidningar i Skogås centrum.

Torsdag: Nobellunch i matsalen! Kompensation för TTF-tiden så eleverna slutar klockan 12.00. De som ska vara med i Lucia-tåget går dock i skolan till 14.00.

Fredag: Lucia! Föräldrar som vill komma är välkomna att titta från läktaren, insläpp kl 8.20. De som ska delta i Lucia-tåget ska vara på plats senast 7.15 vid idrottshallen, ombytta och klara.

Ha en riktigt fin helg allihopa!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s