Tankar om en bok!

Förra terminen fick vi äran att tjuvläsa en ännu outgiven bok av författarna Per Lange och Johan Bergström. Vi har tidigare fått coachning i retorik av dem samt läst deras bok ”Koden är knäckt”. Nu har vi alltså läst klart deras senaste bok, som så småningom kommer att hamna i bokhandeln. Den handlar om Benny och hans kompisar som försöker samla ihop pengar till vännen Valentina så att hon inte ska tvingas flytta från landet. Här är några korta reflektioner:

  • Jag tyckte att boken var bra för att få idéer till hur man skapar insamlingar och bra för att lära sig att allt är möjligt och att alla kan göra det.
  • Man får en känsla av att man kan påverka och hjälpa till.
  • Jag tyckte att boken hade en intressant idé men jag skulle ha blivit mer inspirerad av den om den tex visade hur man kan använda sig av sociala medier.
  • Den var ganska rolig, speciellt i slutet. Man lär sig mycket om hur man kan påverka och samla in pengar och så (fast det vet vi ju redan 🙂 ). Man förstår också att man faktiskt kan påverka.
  • Den var inte jätterolig men den var bra om man vill lära sig om demokrati och retorik.
  • Jag tycker att boken var bra och lärorik. Man fick mycket bra tips om hur man skulle göra om man ville påverka ett beslut som i det här fallet. Jag tycker att dom har lyckats få in humor i boken också, inte bara kunskap och entreprenöriellt lärande.
  • Jag tyckte att den var bra för att den handlade mycket om vänskap och mycket om insamlingar.
  • Boken var bra. Man får bra idéer på hur man kan samla in pengar på olika sätt. Man lär sig konsten att prata. Men jag tycker bättre om fantasy-böcker.

Vår egen insamling går stadigt framåt. Vi är nu uppe i 9220 kronor. Ett gäng duktiga tjejer har också arbetat med att skicka ut tidningen till de skolor som var med oss i Geografen-kampen. Förhoppningsvis kan det också ge positiva resultat. Här är länken till kontot hos Röda korset: http://egeninsamling.redcross.se/vaerldens-katastrofer/8-6297

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s