Att skriva argumenterande text!

Se Igenom Hudfärgen, Donald Trump!

Donald Trump är en presidentkandidat för det rebublikanska partiet i USA. Han är känd för hans extrema åsikter och hans oändliga rikedom. Han har sagt hemska saker som att han vill sparka ut alla muslimer ur Amerika och han vill bygga en vägg vid den mexikanska gränsen och ge räkningen till dem. Han har sagt under sina tal att alla svarta människor är lata och att de föds lite “efter”. Det känns som om hans följare inte bryr sig om vad han säger om andra etnicitet eller religiösa grupper. Han har sagt att om han hade vetat om 9/11 som var en tragisk incident som gjordes av terrorister så skulle han kunna försvara alla människor som dog. Detta låter som en bra sak fast efter hans undersåtar jublade så sa han och förstörde allting: ”För att jag är så rik och fantastisk och hjältemodig”.

Jag undrar vad det är som hans följare ser i honom, tror de verkligen att den här rasisten som inte bryr sig om vad andra tycker kommer att bli en bra ledare för det rikaste och mäktigaste landet i världen. Som president kan han inte bara säga konstiga saker, han kan också göra konsiga och hemska saker som att bygga en jävla vägg och stoppa alla mexikanska flyktingar från att komma till ett bättre och mindre fattigt liv. Han är rik, och han vill att alla andra ska inte vara det. Han har sagt att mexiko skickar över våldtäktsmän och mördare och att Kina var dem som “uppfann” global uppvärmning för att minska antalet Amerikanska jobb. Listan av hemska påståenden tar aldrig slut, jag kan berätta till minsta detalj allt som Donald Trump har gjord fel men det skulle ta så långt tid att Donald Trump skulle hinna göra tio fler hemska påståenden. Att rösta fram Donald Trump skulle vara som att medvetet gå in i en aktiv vulkan.

Ingemar Sandén 6B

 

Sluta skjuta raketer på nyårsafton!!!

Har ni någon gång tänkt på djurens hörsel? De har dubbelt så bra hörsel som oss människor.

Vissa människor är inte kloka för de lämnar sina djur ute t.ex hundarna i sina burar eller släpper ut sina katter under nyårskvällen! De djuren som lever i skogen – tänk vad rädda dem är när det kommer en raket upp i himlen och så hörs det en smäll. Själv gillar jag inte ljudet från en raket.

Det är många djur som dör eller skadas varje år på grund av  raketer. Det är därför som jag tycker att man ska sluta med nyårsraketer. Visst det är vackert men som jag sa tänk på djuren. Efter ni har läst detta hoppas jag att ni har tänkt till lite och på djuren.

Linnea Breding, 12 år

Skräpa inte ner !!!!!!

Skräpa inte ner! Du förstör för många andra som du kanske inte tror men så är det. Om du slänger ett tugummi på marken så tänker du nog att det inte gör någon ting men det kan komma tillexempel en fågel och äter det då fastnar det på näbben och fågeln kan inte andas och då kan den dö. Du kan döda ett djur om du har otur det är ett liv precis som du. Du har bara ett enda liv, du har inte mera en ett liv. Du kanske inte orkar slänga tuggummit i en papperskorg men det orkar jag. Jag tänker på djuren att dom inte råkar få i sig mitt gamla tuggummi. Tänk på det. Skräpa inte ner. Du förstör för många andra som du kanske inte kan tro tillexempel djur.

Pamela lind!

 

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s