6B diskuterar twitter

Idas och Ingemars blogginlägg har fått oerhört fin respons och delats massvis av gånger på olika sociala medier. Det är många, många lärare som är imponerade! Men i lördags blossade också en inte alls lika trevlig diskussion upp på twitter. Några lärare (och rektorer!) hade svårt att förstå att tolvåriga elever kunde skriva så kloka och avancerade texter. Det började till och med florera rykten om att jag (!) hade skrivit texterna själva. Viss kommentarer var riktigt tråkiga, såsom:

 • Tror man att två tolvåringar har skrivit det här inlägget så är man oförlåtligt dum.
 • En vuxen har skrivit och blandat upp med barnspråk för att verka trovärdig.
 • Tycker väldigt väldigt synd om dina (Marias) elever.

Idag pratade vi om detta i klassen. Många blev förstås upprörda och lite sura. Ida och Ingemar har kämpat hårt för att få till så oerhört intelligenta texter. Nu har vi spelat in våra diskussioner och hoppas att detta ska få de lärare och rektorer som misstrodde oss, att förstå vilka otroligt begåvade sexor detta är. 6B är mottagare av Huddinge kommuns demokratipris, de har räddat Geografens testamente, samlat in 12000 till Syriens flyktingar och är nu på god väg att samla in 20000 kronor för att rädda barnsoldater. SJÄLVKLART skriver de imponerande texter! 🙂

Här är det klippet:


Dela gärna denna film! Den har ju ett mycket klokt och viktigt budskap.

 

Annonser

8 reaktioner på ”6B diskuterar twitter

 1. margareta andersson

  Åååååååå vilka kloka och duktiga barn ! jag är väldigt imponerad över erat sätt att resonera , väldigt moget , till skillnad mot vissa lärare och rektorer ! Bra jobbat av er som vanligt ! jag är stolt över att följa er på bloggen ! Tack för att ni lär mig så mycket ! lycka till ! Margareta

 2. Pingback: Eleverna ger svar på tal | Fröken Ann

 3. Hej Elever i 6B!
  Ni visar i era filmer att ni inte bara är kloka elever i entreprenöriellt lärande/redovisande. Ni visar även i detta bemötande av trist och osaklig kritik att ni är mognare än många av de lärare och rektorer som slog ner på er 365blogg.

  Ni är också erhört genererösa som bjuder in dem som kritiserat er förmåga till kvalitativt arbete, ni är verkligen goda förebilder!

  Heja er!
  /rektor Susanne, Nyköping

 4. Pingback: 6B diskuterar twitter – Styrbords tankar

 5. Lisa Nylund

  Hej 6B! Jag får rysningar av hur kloka och mogna ni är. Jag har följt er länge och vet att vuxenvärlden betedde sig konstigt mot er ibland också när ni kämpade för Geografens testamente. Ni är enastående duktiga på att vända motgångar till er egen fördel. Jag är väldigt imponerad.

 6. Hej! Vilka otroliga förebilder ni är! Jag hoppas att de som var så otrevliga på twitter vågar acceptera er inbjudan, de har en hel del att lära av er. Kämpa vidare med allt ni håller på med! Med vänlig hälsning, Linda

 7. Kerstin Twengström

  Hej, vilket klokt sätt att bemöta de trista kommentarerna. Heja er, kämpa mot de dåliga förebilderna, tänk att lärare, rektorer och tom en professor kan tappa bort sig så.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s