Fantastiska krönikörer

Att läsa 6B:s krönikor och se dessa växa fram har varit en himla spännande process. Fler och fler börjar bli klara och många kommer att skickas in till Södra sidan. Tidningen trycks i över 100 000 exemplar så idag kommer många nås av Isaks krönika. 🙂

södra sidan isak

http://www.stockholmdirekt.se/asikt-debatt/kronika-att-skrapa-ner-ar-sa-sjukt-ocoolt/aRKpdk!PB6DCIozlgR0IGyQZa91SQ/

Här kommer lite smakprov från andra krönikor som vi hoppas ska hamna i tidningen så småningom:

”Nu är det bara 55 dagar kvar tills det händer, vår skola blir en F-6 skola.
Jag minns den dagen i 5:an som vår lärare kom in och berättade att vår skola ska bli en F-6 skola och att vi kommer behöva dela våran klass, igen.
Jag fattade inte riktigt vad det var dom menade skulle hända. Skulle vi byta skola, eller vad menade dom?, tänkte jag.”

”Jag tror inte ni som läser nu vet vad som pågår i Sierraleone och Liberia. Just nu så finns det ungefär 250 000 barnsoldater som är mellan7-15 år. Jag fattar inte hur människor kan göra så mot andra, att man ska tvingas till att ta droger för att skjuta andra. Och ett annat stort problem är att det är jättenågra som vet om det här. Det är jättemycket i tidningen tex om flyktingar men ingenting om barnsoldater och det är viktigt att flera vet om det här för hur ska man annars hjälpa dem? En av dem mest hemska  sakerna är att barnen tvingas ut i krig, att dem tvingas att döda andra.”

Ett krig brukar handla om flera saker. Det kan vara typ om länder, mat, olja, religion och blablabla. Krig är typ som en förbannelse och det gäller också döden men det är något annat att prata om. Till och med nu så pågår det ett krig och det är i Syrien och många blir trots allt tvungna att flytta från sitt hem. Många dör för ingenting och det är ett problem. Hur många behöver dö för att ett krig ska sluta? Tänk på framtiden. Om vi inte börjar göra något nu så kanske det blir mer krig och ännu fler dör.

”Ibland fattar jag inte hur folk kan tycka att vissa är mer värda än andra. Vad är egentligen skillnaden mellan en muslim och en ateist som gör att en är mer värd en en annan? Är det att muslimer fastar en månad per år? Att ateister inte tror på nån Gud? Det ska väl inte vara fel att göra något av det, eller att gå till synagogan eller kyrkan. Vad är felet?!”

”Nu ska berätta om hur det är på ett sjukhus och hur jobbigt det kan vara där. Som tex när man har brutit något och när man äntligen har fått kommit dit och tar en väntelapp då man ser att det är ett nummer före bara. Men efter ett tag när man kollar på numret som står på den lilla skärmen  och ser att det fortfarande är numret som var före ditt så blir man ju skitarg när man har suttit där och väntat i flera långa minuter. Men sedan så ser man äntligen att sitt nummer kommer upp. Det är då man blir så glad att man äntligen får sin plats inne i sjukan.”

Dagens tips är alltså att hålla utkik i Södra sidan hela våren! Där händer det grejer!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s